Oljeprisen ned

   
Oljeprisen STOR  
NORSK OLJEMUSEUM: Fremdeles oljeoverskudd i markedet. Foto: Valdis  Fjola Baugsdottir  
   
Av: Valdis Fjola Baugsdottir og Michael Simonsen  
   

Oljeprisen har sunket med 2,86 dollar fatet og ligger nå på rundt 52 dollar. Det er lavest i år.

 
   

Fortsatt positiv

 

- Oljeprisen har jo gått litt opp og ned. I overkant av 50 og underkant av 60 dollar fatet i en god stund nå. Nå gikk den litt mer ned enn den har gjort tidligere, men jeg velger likevel å være optimist i forhold til aktiviteten fremover.

Nestleder i fagforeningen Industri energy, Frode Alfheim, er likevel ikke bekymret for at flere arbeidsplasser skal gå tapt grunnet den lave oljeprisen.

- Jeg tror selskapene kommer til å følge med på det som skjer med oljeprisen, men jeg tror likevel at de er optimistiske på sikt og kommer til å gå videre med de planene de har. Så jeg er optimist med tanke på at vi skal ha en liten vekst i aktiviteten nå og fremover.

 
   

USA forårsaker fall

 

Mens Opec-landene har kuttet produksjonen for å presse prisene, har amerikanske oljeprodusenter økt produksjonen.

- Veksten i amerikansk produksjon har vært mye høyere enn det vi ventet, og vi er blant de som er mest bullish på dette. Det er dramatisk med en økning på 35.000 fat per dag per uke om det holder seg, sier Schielrop. Han tror lagrene vil begynne å trekke utover året, men at produksjon og lagerbygg i USA skaper usikkerhet i markedet. Sier Bjarne Schieldrop, analysesjef for råvarer i SEB, til DN.
En ønking i lagertall betyr at det produseres mer enn det markedet etterspør.

Se intervju med Frode Alfheim her.

 
Du er her: Home Joomla 2.5 Oljeprisen ned